Európski vodiči si vyberajú celoročné pneumatiky

Európski vodiči si vyberajú celoročné pneumatiky z dvoch hlavných dôvodov - pohodlie a bezpečnosť počas celého roka

Viac ako polovica európskych vodičov s celoročnými pneumatikami si ich vyberá pre svoje pohodlie, pretože celoročné pneumatiky nie je potrebné meniť dvakrát ročne. Ďalším dôvodom, podľa prieskumu *, ktorý v minulom roku uskutočnil Nokian Tyres, je bezpečnostný aspekt. 50% si myslí, že celoročné pneumatiky sú v strednej Európe dostatočne bezpečné na celoročné používanie a spĺňajú všetky zákonné požiadavky na zimné pneumatiky. Prieskum sa uskutočnil v štyroch krajinách: Nemecku, Francúzsku, Taliansku a Poľsku. Nová celoročná pneumatika Nokian Seasonproof je určená pre vodičov, ktorí potrebujú spoľahlivosť a prvotriednu bezpečnosť pre zasnežené a kašovité zimné dni, ale ktorí chcú v lete tiež špičkový výkon a pocit ľahkej jazdy.

„Rastúca potreba zvýšenej bezpečnosti v neočakávaných mokrých a zasnežených podmienkach, aj mimo sezóny, je jedným z hlavných dôvodov, prečo je množstvo európskych vozidiel vybavených pneumatikami, ktoré zvládnu rôzne počasie,“ hovorí Catja Wiedenmann, Vedúci marketingu v Nokian Tyres Europe.

Medzi najdôležitejšie vlastnosti patrili aj priľnavosť a manipulácia s dobrou odolnosťou proti opotrebeniu a bezpečné zimné vlastnosti v meniacom sa prostredí. Vodiči, ktorí sa zúčastnili prieskumu, uviedli, že si vyberajú celoročné pneumatiky z dvoch dôvodov: pohodlie a bezpečnosť.

Spoločnosť Nokian Tyres uviedla na jeseň minulého roku novú rodinu produktov, Nokian Seasonproof a Nokian Seasonproof SUV, ktoré ponúkajú bezpečnosť a celoročné pohodlie pre vodičov v strednej Európe. „V našej filozofii vývoja produktov je bezpečnosť vždy na prvom mieste. Nový Nokian Seasonproof ponúka praktické riešenie pre vodičov, ktorí sa chcú rozlúčiť so sezónnymi výmenami pneumatík, ale stále chcú bezpečnú alternatívu pre zasnežené, kašovité a daždivé cesty každý deň v roku, “hovorí Martin Drazik, produktový manažér Nokian Tyres.

Všetky rozmery sú vybavené symbolom snehovej vločky (3PMSF), ktorý označuje, že pneumatika bola oficiálne schválená pre zimné použitie. Produktová rada ponúka veľkosti pre moderné osobné automobily, SUV a CUV s výberom 64 produktov od 14 do 19 palcov s rýchlostnými stupňami T (190 km / h), H (210 km / h) V (240 km / h) ) Š (270 km / h).

Výber pneumatík závisí od ročného stavu kilometrov, veku a typu paliva

Väčšina celoročných pneumatík je namontovaná na malých a stredných rodinných automobiloch, pričom v Nemecku dosahuje až 58% najazdených 5 000 až 10 000 kilometrov ročne.

Väčšina zákazníkov používa celoročné pneumatiky pre vozidlá staršie ako 5 rokov. Preto nie je prekvapujúce, že veľa pohonných jednotiek zvažuje použitie celoročných pneumatík pre druhé auto svojej domácnosti, ktoré má zvyčajne menší ročný nájazd.

Zdroj: čerpané zo stránky www.nokiantyres.com