Hankook ako originálna výbava vo vozidlách Audi Q8

Hankook okrem iného dodáva pre Audi Q8 pneumatiky v rôznych rozmeroch. Produktové rady pneumatík Hankook Ventus a Winter i*cept vo verzii SUV a Dynapro sú súčasťou originálnej výbavy na autách SUV, vlajkovej lodi prémiového výrobcu automobilov z Ingolstadtu. Zatiaľ čo Ventus S1 evo 3 SUV a Winter i*cept evo 2 SUV sú modely primárne určené pre európske cesty, Dynapro HP 2 Plus je predurčené pre severoamerický trh.

Neu-Isenburg, Nemecko, 18. septembra 2019 - Prémiový výrobca pneumatík Hankook vybavuje nové Audi Q8 svojimi pneumatikami ex works. Pokrokový dizajn a priekopnícke technológie charakterizujú radu Q automobilky z Ingolstadtu. Audi Q8 so svojou mriežkou radiátora s rámčekom v oktagonálnom dizajne nadväzuje na úspešné Audi Ur-Quattro. Nové SUV Coupé ponúka dostatok miesta, je luxusné a vysoko prepojené. High-tech navigačný systém, hlasové ovládanie, svižný podvozok s pneumatikami Hankook v rozmeroch od 20 do 22 palcov a výkonné motory robia z Q8 dynamický voz, ktorý sa perfektne hodí pre každodenné použitie.

Pre štvordverové SUV Coupé sa používajú tri rady pneumatík Hankook: vysoko výkonné letné i zimné Ventus S1 evo 3 SUV a zimné i*cept evo 2 SUV vzorky, respektive 285/45 R21 113 Y XL a V XL a Dynapro HP 2 Plus vo veľikostiach 275/50 R20 113H X, 285/45 R21 113H XL a 285/40 R22 110H XL Dalšie rozmery budú následovať.

„Sme veľmi potešení, že naše výrobky boli znovu vybrané pre nový model Audi,“ vysvetľuje Han-Jun Kim, prezident Hankook Tire Europe“. „Aj keď sme už dlhodobým dodávateľom Audi, je pre nás cťou byť dodávateľom originálnej výbavy top modelu rady Q. Okrem toho sme pyšní na to, že budeme dodávať celú škálu našich pneumatík pre Q8 na rôzne trhy“.

Pneumatiky Hankook poskytujú zvláštnu podporu pre svižnú manipuláciu pri dynamickej jazde: "Hlavnou požiadavkou v priebehu vývoja bol dizajn pneumatík. Z dôvodu všeobecne vyššieho zaťaženia vozidiel u veľkých vozov SUV a z toho vyplývajúci index zaťaženia, ktorý musí byť splnený v kombinácii s možnými vysokými rýchlosťami, bola životnosť dizajnu pneumatiky samozrejme obzvlášť dôležitá. Okrem toho sme venovali zvláštnu pozornosť požadovaným vlastnostiam vozidla ako v mokrom, tak v suchom prostredí,“ vysvetluje Dipl. Ing. Klaus Krause, vedúci Európskeho výskumného a vývojového centra spoločnosti Hankook.

Ventus S1 evo 3 je skonštruovaná s ´guličkovým obalom´, špeciálnym nylonovým materiálom v oblasti bočnej steny, ktorý zvyšuje pevnosť bočnej steny.

Dvojvrstvové telo a použitie aramidového kompozitného materiálu znižuje nežiaduci rast valivého obvodu pri vysokých a veľmi vysokých rýchlostiach (viac než 300 km/h) až o 60 % v porovnaní so skôr používaným materiálom. To poskytuje pneumatike významne lepšiu stabilitu pri jazde a dlhšiu životnosť vďaka menšej produkcii tepla, a tak ostáva na trvalo vysokej úrovni priľnavosti i pri vysokých teplotách. Športová dynamika na suchom i mokrom povrchu je garantovaná špeciálnym behúňom pneumatiky vyrobeným z vysoko výkonných prírodných živíc.

zdroj: https://www.hankooktire-mediacenter.com