Hankook dopĺňa svoju radu zimných pneumatík 2019/20 a predstavuje nové zimné a celosezónne dezény pre dodávky/menšie nákladné vozidlá

Výrobca pneumatík Hankook rozširuje svoje portfólio na nadchádzajúcu zimnú sezónu a pridáva ďalšie dva nové dezény. Nová zimná pneumatika i*cept LV dopĺňa populárnu radu i*cept family pre osobné automobily a SUV novou špeciálnou pneumatikou pre dodávky a menšie nákladné automobily. Okrem toho bude tiež predstavená Vantra ST AS 2, úplne nová celosezónna pneumatika pre dodávky a menšie nákladné vozidlá, aby pokryla zvýšený dopyt v tomto segmente.

Neu-Isenburg, Nemecko, 24. september 2019 - Prémiový výrobca pneumatík Hankook predstavuje na novú zimnú sezónu novú pneumatiku Winter i*cept LV pre dodávky a menšie nákladné vozidlá. Najnovší model populárnej a vysoko výkonnej rady i*cept presvedčí nielen svojou vhodnosťou na zimu, ale i výrazne väčším počtom najazdených kilometrov a taktiež ekonomickosťou. Technici spoločnosti Hankook dosiahli vylepšený kilometrický nábeh (počet najazdených km) vo výške cca 10 % v porovnaní s bežnými modelmi, vrátane širšieho dizajnu vzorky. Optimalizovaná drážkovaná štruktúra na ramennom bloku bráni nepravidelnému opotrebovaniu a prispieva k zvýšeniu počtu najazdených kilometrov a hospodárnosti, čo bude zaujímať najmä manažérov vozového parku. Zimná pneumatika Hankook Winter i*cept LV bude najprv vyrábaná v 24 rozmeroch od 15 do 17 palcov s šírkami dezénu 175 - 235 mm a pomerom strán 75 - 60 v rýchlostných indexoch R a T.

Hankook tiež rozširuje svoje portfólio pre dodávky a kategóriu ľahkých nákladných vozidiel o novú celosezónnu pneumatiku Vantra ST AS 2 so symbolom 3PMSF. Nová Vantra ST AS 2 ukáže svoje silné stránky najmä na plochách ciest, ktoré sú bežné v mestských oblastiach behom chladnej sezóny a so svojou špeciálne vyvinutou technológiou "Ice-Philic-Technology" zaisťuje zvýšenú priľnavosť i pri nižších teplotách. Táto inovácia v celosezónnej rade pneumatík Hankook je teraz k dispozícii na európskom trhu v 15 rozmeroch od 14 do 16 palcov s šírkou behúňa 185 - 235 mm a pomermi strán 80-60 v rýchlostných indexoch Q, R, S, T a H. Ďalšie rozmery sa v súčasnej dobe vyvíjajú.

Ďalej bola zrevidovaná zimná rada v segmente osobných automobilov. Dezény ultra vysoko výkonných pneumatík Winter i*cept evo 2 a Winter i*cept evo 2 SUV s asymetrickým dizajnom vzorky, špeciálne vyvinutej pre zimné cestné podmienky v strednej a západnej Európe, zaisťujú športové, pohodlné ovládanie na vlhkých i suchých vozovkách, dobrú trakciu a brzdný účinok i na zasnežených plochách. Hankook Winter i*cept evo 2 je k dispozícii celkom v 116 veľkostiach od 15 do 20 palcov so šírkami behúňov 185 - 295 mm a pomermi strán 30 - 65 v rýchlostných indexoch T, H, V a W, predovšetkým ako verziu so zvýšenou kapacitou zaťaženia (extra zaťaženie - XL). Hankook Winter i*cept evo 2 SUV je k dispozícii v 50 rozmeroch od 15 do 21 palcov so šírkami dezénu 215 - 315 mm a pomerom strán 35 - 75 v rýchlostných indexoch T až W. Rôzne rozmery ponúka tiež HRS (Hankook Runflat System) technológie alebo Hankook Sealguard.

Winter i*cept RS 2, špeciálne vyvinuté pre autá nižšej strednej triedy a strednú triedu sú optimalizované na zimné podmienky prevládajúce v strednej a západnej Európe a sú teraz k dispozícii v 67 rozmeroch od 13 do 17 palcov so šírkami behúňov 135 - 225 mm, pomery strán 80 - 45 a v rýchlostných indexoch T, H a V.

Okrem toho Hankook reštrukturalizoval a ďalej rozšíril svoju celosezónnu radu pre osobné automobily a SUV pre sezónu 2019. S celosezónnymi Kinergy 4S 2 pre osobné automobily a Kinergy 4S 2 X pre SUV ponúka Hankook alternatívu k použitiu prevažne v mestských oblastiach. Dezén behúňa v tvare V a ultramoderné zloženie behúňa, ktorý okrem iného zahŕňa prírodné olejové zložky, zaisťuje stabilné chovanie pri riadení a brzdení po celý rok naprieč rôznymi teplotnými rozsahmi, ktoré sú v Európe obvyklé. Na zimnú sezónu 2019/2020 Hankook ponúka Kinergy 4S 2 v 54 rozmeroch od 14 do 19 palcov v 70 až 35 sériách a šírkach behúňa od 165 do 255 mm v rýchlostných pásmach T, H, V, W a Y. Kinergy 4S 2 X je v súčasnej dobe k dispozícii v 10 rozmeroch od 17 do 20 palcov v 65 - 45 sériách a šírkach behúňa od 215 do 275 mm v rýchlostných indexoch H, V a W.

zdroj: https://www.hankooktire-mediacenter.com