Mika Häkkinen testoval nové NOKIAN pneumatiky

Nokian Powerproof a Nokian Wetproof- tieto najnovšie letné pneumatiky pre stredoeurópske cesty, už zaznamenali popredné pozície v rôznych porovnávacích testoch. Nokian Wetproof je víťaz testu v dvoch nemeckých automobilových časopisoch Auto Motor und Sport a ACE Lenkrad. Nové letné pneumatiky sú v predaji od tohtoročnej jari.

Rôzne letné podmienky a rôzne povrchy ciest v Európe sú pre vodičov náročné. Teplotné výkyvy nad 40 stupňov Celzia medzi studenými jarnými dňami a letnými horúčavami, spolu s náhlymi búrkami, vyžadujú pneumatiky, ktoré sú schopné prispôsobiť sa rôznym jazdným podmienkam.

Nová letná pneumatika Nokian Powerproof, určená pre rýchlu jazdu, zvláda všetky formy leta s pokojnou rovnováhou.

Nový Nokian Powerproof mi poskytuje extrémne fantastickú spätnú väzbu. To je presne to, čo chcete v kvalitných pneumatikách. Keď vám pneumatika dáva istotu v jazde, dáva vám to aj bezpečnosť, hovorí Mika Häkkinen, profesionál rýchlosti a dvojnásobný majster sveta Formule 1, ktorý poskytol svoje skúsenosti a názory do testovania a vývoja produktov.

Mika pri testovaní tiež ocenil:

  • stabilitu pri mokrom brzdení a mokrej manipulácii,

  • pokojnú istotu pre rýchlu zmenu jazdného pruhu i náhle brzdenie,

  • vysoký výkon na všetkých povrchoch

  • pevnú konštrukciu, ktorá zaručuje trvanlivosť.

Rozsiahle portfólio tejto letnej pneumatiky UHP obsahuje 51 produktov od 17 do 20 palcov, s rýchlostnými hodnotami W (270 km / h) a Y (300 km / h).

Pneumatika Nokian Powerproof bola v nemeckom teste pneumatík AutoBild Allrad hodnotená ako „EXEMPLARY“, čím dosiahla 2. pozíciu. Pneumatika získala aj MPM - Mark Performance Mark od nezávislej testovacej organizácie TÜV SÜD.