Prelomová ceremónia Nexen Tire kvôli novej fabrike v meste Žatec v Českej Republike

Nexen Tire si posilní svoj vplyv v Európe postavením novej továrne v českom meste Žatec. Očakáva sa, že továreň zvýši predaj na Európskom trhu a poskytne stabilnú zásobu prvoobutia pre výrobcov áut.

Otváracia ceremónia Nexen Tire na mieste novej fabriky v Žatci a následné zahájenie výstavby novej fabriky by mali posilniť snahu výrobcu zamerať sa viac na Európsky trh, jeden z najväčších trhov pneumatík na svete. Spoločnosť investovala viac ako €829 miliónov na výstavbu a nová fabrika sa bude rozkladať na rozlohe 650 000 m2.

Otvorená by mala byť do roku 2018 a postupne by mala zvýšiť svoju produkčnú kapacitu na viac ako 12 miliónov jednotiek ročne, závisiac od aktuálnych podmienok na trhu. Očakáva sa, že fabrika vytvorí viac ako 1 000 pracovných miest v regióne. „Nová továreň v Českej Republike je naša druhá mimo Kórey, po prvej v čínskom meste Qingdao. Bude slúžiť ako dôležité momentum pre spoločnosť, aby tak urobila krok vpred“ povedal riaditeľ Nexen Tire Kang Byung-Joong.

Výstavba novej továrne naplní rastúce požiadavky európskeho trhu a zabezpečí zásobu prvoobutia pre výrobcov áut, vrátane Volkswagenu, Renaultu, Škody, SEAT-u a iných.

Hankook

Česká Republika a jej strategická poloha budú slúžiť ako „most“ na východoeurópsky trh, ktorý je na vzostupe ako sľubný trh pre zvyšok Európy, a poskytne ľahký prístup na najväčšie európske trhy ako Nemecko, Francúzsko a Veľká Británia.

Nexen Tire dodáva pneumatiky na prvoobutie na rôzne modely výrobcov európskych áut vrátane Fiat 500X a Ducato, Renault Twingo a VW Caddy. Taktiež vykonáva rôzne marketingové aktivity na zviditeľnenie značky v Európe ako napríklad podpísanie oficiálneho sponzorstva s futbalovým klubom Manchester City a zúčastnením sa na autosalóne vo Frankfurte.