Spoločnosť Hankook Tire na udeľovaní cien IDEA Awards 2019 ocenená za inovatívnu koncepciu pneumatík

Výrobca pneumatík Hankook bol ocenený v kategórii automotive a dopravy. Za svoju koncepciu pneumatík Hexonic a HLS-23 sa dostal na stupienky víťazov z 1600 súťažných dizajnových nápadov. Spoločnosť Hankook tento rok získala tri svetové ceny v oblasti dizajnu: iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019 a najnovšiu na IDEA Awards 2019.

Hexonic je pneumatika pre úplne autonómne vozidlá, určené na zdieľanie automobilov (carsharing) a zaručuje najlepší jazdný komfort. Zabudované skenery analyzujú cestu v reálnom čase prostredníctvom samostatných senzorov na profile pneumatiky. Zisťujú, aká je priľnavosť, teplota a povrch cesty. Vzor pneumatík sa týmto podmienkam príslušne prispôsobuje. Pneumatiky HLS-23 boli vyvinuté pre automatizované logistické systémy. Senzory používajú pre vzájomné monitorovanie ich pozície medzi vozidlami a udržiavajú medzi nimi konštantnú vzdialenosť. Okrem toho pneumatika zaisťuje spoľahlivý jazdný výkon a prispieva tak k bezproblémovým automatickým dodávkam tovaru.

Han-Jun Kim, generálny riaditeľ spoločnosti Hankook Tire Europe uvádza: “Sme veľmi potešení, že sme dostali ocenenie IDEA, jedno z najprestížnejších ocenení v oblasti dizajnu na svete. Ocenenie z IDEA 2019 umožňuje spoločnosti Hankook ukázať svetu svoju vedúcu pozíciu v inovatívnom dizajne. Budeme naďalej pokračovať v našom úsilí o zlepšovanie našej špičkovej technológie a konkurencieschopnosti poprednej svetovej spoločnosti.“

Vo februári sa spoločnosť Hankook prvýkrát dostala do kategórie odbornej koncepcie a produktu na iF Design Awards 2019. Medzi tri víťazné pneumatiky patrili Hexonic, HLS-23 a Kinergy 4S 2, celoročná pneumatika pre osobné vozidlá. Dve koncepčné pneumatiky, Hexonic a HLS-23, boli navrhnuté v spolupráci so študentmi londýnskej univerzity London Royal College of Art (RCA) v rámci projektu výskumu a vývoja „Inovácie dizajnu“ a predviedli sa už na niekoľkých medzinárodných obchodných veľtrhoch. V marci navyše spoločnosť získala víťazné ocenenie v kategórii produktového dizajnu na Red Dot Awards 2019 za svoju vlajkovú loď, vysoko výkonnú pneumatiku Ventus S1 evo3.

Výročné predávanie cien IDEA Awards organizuje spoločnosť Industrial Designers Society of America (IDSA) a patrí medzi jedno z troch najprestížnejších medzinárodných predávaní cien v oblasti dizajnu, spolu s Red Dot Design Awards a iF Design Awards. Najlepšie dizajnové projekty sa vyberajú každý rok, pričom sa hodnotia rôzne kritériá, vrátane inovácií dizajnu, skúseností užívateľov a prínosov pre spoločnosť.

zdroj: https://www.hankooktire-mediacenter.com